Outside the box

-Gonatt Grålle.
Den röda plasttraktorn får en puss av en tvååring i pyjamas. Traktorn har just blivit nerbäddad och fått en saga läst för sig. Tidigare under dagen har den fått smaka majs och lekt med Duplo och gosedjur.

För drygt ett halvår sedan, i samband med L-G:s första språkliga explosion, var jag lite fundersam kring hans stora fordonsintresse. Inte så att jag på något sätt motarbetade det eller förbjöd traktorer (iofs är det in-stopp nu när högen börjar anta gigantiska proportioner). Jag ville bara bidra med andra intryck och eventuella intressen eftersom fordonsexponeringen ju kommer i alla fall. Den är ju så att säga oundviklig för små killar, pga dagis, släkt, reklam och sånt.

Nu när jag insett vad han faktiskt leker med sin fordonspark är jag mycket lugnare. Ännu en gång hade jag gått i den enkla vuxenfällan. Glömt att barn inte är lika låsta och fast i konventioner och föreställningar som vi.

Tröst på balkongen

En förälder och en tvååring kämpar med att få såpbubblorna att bli mer än ett sorgset stänk. Det är sol. Tvååringen ger upp.
- Nej. jag kan inte.
- Du kan.
Tvååringen provar igen. Samma misslyckande.
- Titta, det kom en liten bubbla, säger föräldern uppmuntrande.

Den här lilla historien är påhittad. Verklighetens variant hade samma händelseförlopp och samma dialog men rollerna var ombytta.

RSS 2.0