Gratis rehab mot höstmörker

Skratt är antagligen bevisat bra för hälsan. Men innan du ger dig i ekonomisk slang med leg. coach så prova att hålla dig i närheten av valfritt barn i yngre dagisåldern. Smittorisken är stor. Inkubationstiden noll.Deras sätt att skratta igång sig själva genom upprepning borde motsvara en rejäl grundkurs.

Positiv historielöshet

När vi städade städskåpet häromdagen, en halv minut innan jag fick ett sy-skrin i huvudet, hittade L-G ett för honom okänt föremål. För mig var det en gammaldags mattpiska i rotting. För honom var det ett tennisrack som han genast plockade fram och svingade i luften.
En klump i magen gnisslade för alla de barn som genom åren associerat till helt andra aktiviteter.

Potträning del 2


- Hon kissar som pappa.
Så, då var genusteorin på plats. Nu behöver vi bara lite mer praktik.

Framtiden gör mig nervös

Osynlig 1. Idag blev jag bortträngd i ICA-kön. Två gånger av två olika personer.
När jag gick därifrån och tänkte onda tankar om män födda på sent åttiotal/tidigt nittiotal (söndercurlade egoister som tror att empati är en motorcykel) mötte jag plötsligt en hund i gångtunneln. En stor förortshund. Den hoppade upp och nafsade mig i armbågen. Killen som hade hunden kallade till sig den och gav den en utskällning. Mig tittade han inte på. Frågade inte hur det gick med mig. Osynlig 2.

L-G får bli vad han vill i världen, nästan, bara hans hjärta kan lagra den empatiska förmåga och det intresse för andra varelser han visar nu. Och att han inte hamnar i sammanhang där det tränas bort.

Tipsrad

Du drar med trasan över måndagsdammiga möbler. Tappar trasan. Böjer dig ner och tar upp den. Bredvid dig sitter en meterhög människa och bygger Lego. Näsan är kladdig och gul. Trasan åker dit som en magnet.
1. Du stoppade en bakteriehärd i tid. Smuts som smuts.
X. Var trasan ren?
2. Dumt gjort. Möbler och människor är olika och kräver olika slags respekt.

RSS 2.0