Fanns det ölbackar på stenåldern?

Vet inte riktigt hur det gick till, men plötsligt hade klassen delats in i två grupper. En stor och en med de tre killarna.

Det var tidigt nittiotal och jag utbildade mig till förskollärare, nu skulle vi ha ett praktiskt moment, ett av få. Dagens uppgift var att byta blöja på en plastdocka. Hon som skulle instruera de manliga eleverna harklade sig och sänkte sitt tonläge. Sedan tog hon tag i dockans ben med ena handen, den andra ska ju ta tag i blöjan, och förklarade: tänk er att ni ska ta upp två starköl från en back.

Jag undrar fortfarande varför vi tre inte fick vara med i den stora gruppen. Vad jämförde de babyben med där? Eller så gjorde de såklart något helt annat, naturen har ju sett till att alla kvinnor har en inbyggd byta blöjor-gen som ploppar upp och instruerar när det är dags. Vad dum jag är.

Tänker mycket på det där nu. Förstagångsmammor förväntas, både medvetet och omedvetet, känna till allting. Förstagångspappor förväntas sköta videokameran, hålla sig i bakgrunden och tyst räkna dagarna innan det går att ha penetrationssex igen.


Kommentarer
Postat av: Bitte

Men, vad är det för konstigheter? Ska inte blivande pappor få lära sig att byta blöjor också? Det berömda pilsnergreppet borde man lära sig i grundskolan. :) Tycker du har en trevlig blogg, hittade den via en kompis (Stef).

2009-12-11 @ 14:11:00
URL: http://bloggen.fi/paradox
Postat av: Kaffepappan

Tack. Ja, precis. Pilsnergreppet på schemat. För ingen kan ju byta en blöja perfekt utan att först fått öva. Oavsett kön.

2009-12-12 @ 12:41:29
Postat av: Veronica

Haha, ja lite så känns det som det där med att vara förstagångspappa och mamma.



Kram på dig och Gott Nytt!

2009-12-31 @ 12:28:22
URL: http://www.metrobloggen.se/libfina

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0